top of page

forts. My story

Vardagen och miljön bland dessa rika människor av konstlade samtal, parerandet av nysnittade skönhetsoperationer man inte fick nämna och att känna allas tysta misär av rädslor för att inte duga i denna rikemansvärld, otrogna män och hysterin kring konsumtion, de rätta reseorterna och vem som köpt in vad på Bukowskis blev för själlöst och smärtsamt.

 

Innan jag ens avslutat andra delen av lärlingstiden på annan ort hade jag skapat flera modeshower, stylat på scenen, organiserat bröllopsmässor och tävlat med håruppsättningar och sprungit runt i frisörbranschens hype av mässor, workshops och shower.

 

Efter 6 år var min kvot fylld av konfliktfyllda salonger med skräniga radiostationer, kaffedrickande för att orka med stressnivån och kundernas eviga missnöje med sig själva som förväntades förändras med en en ny färg eller en ny yttre fasad.

 

Jag hade ständigt såriga händer och näsgångar, utvecklade astma, hade huvudvärk, smärtor i kroppen och en molande trötthet som på något sätt skulle ersättas av pengar för att få vardagen uthärdlig.

 

Som barn smälte jag samman med naturen, djuren och var i djup kontakt med ett rikt naturliv som gav mig stöd och många svar. Små näbbmöss och ekorrar kom ofta och satt på mig. På hästgården jag växte upp på fann dom vuxna mig sittandes under magen på gårdens hingstar, jag förstod aldrig varför det var konstigt när det uppenbarligen var en trygg plats för mig.

Dom vuxna var avstängda, arga och upptagna av sina tankar och problem.

Dom förstod inte mina olika vänner, småkrypen, växterna, och skogens djur.

 

Med den grunden av vem jag är som varelse pågick nu en kamp inom mig.

Hur kunde något som jag hade så mycket glädje till kännas så smärtsamt och outhärdligt? Uppenbarligen borde jag vara glad och känna tacksamhet med så mycket framgångar.

 

Under min egen graviditet 2003 vaknade en fördjupad andlighet inom mig, jag kände den djupa kontakten med Livet, med vad som gav mening, lust och glädje.

Det var härifrån och fram totalt omöjligt att gå emot den drivkraften inom mig.

 

Visionen föddes, att skapa det första Holistiska EKOcentret i Sthlm city som ekofrisör och terapeut.

Trots att de kvinnliga lärarna på nyföretagarcentrum starkt rekommenderade mig att låta bli, fortsätta som kemfrisör och undvika kvacksalveri :)

Trots att jag var väldigt ung och oerfaren lyckades jag på något mirakulöst sätt orientera mig med banker, lokalköp, avtal, kontrakt, skaffa anställda och renovera 103 m2 mitt i city.

Det var som om att när jag 100% släppte taget och med tillit lyssnade på mitt hjärtat så skapades det som blev Omtanke och allt föll på plats, som en magisk saga öppnades många dörrar.

 

Jag dedikerade mig att finna så mycket information, kunskap och visdom det bara fanns i skrift, i möten med människor och tränade konstant på att applicera de nyvunna insikterna på verkligheten, på kunder och i mitt liv. 

Bl.a lärde Mr Chris McMillan mig att göra magiska uppklippningar. Chris är kändisfrisören i Beverly Hills som klipper Hollywood kändisarna med de magiska svallande lockarna, Sara Jessica Parker, Jennifer Aniston, Courtney Cox, Britney Spears o.s.v...  

 

Det har hänt en hel del på marknaden med ekologiska produkter sen jag startade 2004 men samtidigt fullständigt oacceptabelt att det går så långsamt.

Man får kalla en produkt ekologisk trots att inte mer än 3-5% av innehållet behöver vara just ekologiskt.

 Frisörer får fortfarande applicera dessa gravt giftiga, hormonstörande, cancerframkallande, nervgifter på människor, på barn och gravida.

Huden i hårbotten är lika tunn som huden under ögonen.

Efter 45 minuter har kemikalierna passerat flera hudlager, blod och hjärnbarriären, de inre organen, urinvägarna för att sedan till 80% kissas ut.

Frisörer får fortfarande skölja ut kemikalier i våra dricksvatten som slår ut allt organiskt liv i reningsverken och i våra sjöar.

 

Why me?

Med min erfarenhet av kemikaliebranchen, personlig utveckling, ört- och växtlära och kursledarskapet känner jag mig både manad och med kärlek driven till att få dela min kunskap med världens alla frisörer som är villiga att leva i mer kontakt och mening.

Att hjälpa frisörer att jobba med 100% naturlig och EKOlogisk hårvård och bidra med förmågan att skapa läkning.

bottom of page